Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Welmoet over Naar omstandigheden nogal slecht

Targets, deadlines, mails, whatsappberichten – dagelijks worden mensen opgejaagd met dwingende eisen die ze elkaar stellen. Geen wonder dat het aantal klachten en diagnoses op het gebied van depressie en burn-out een enorme groei kent de laatste jaren.

Inger Boxsem heeft, aan de hand van haar eigen ervaringen, een zeer verhelderend boek geschreven over de maatschappelijke oorzaken van het groeiende aantal diagnoses, het verloop van de ziekte, de verschillen tussen burn-out en depressie, de behandelwijze en vooral ook de interactie tussen gezin en sociale omgeving van de getroffene. Waar ze de maatschappij scherp veroordeelt in haar onbarmhartige eis tot meer, meer, meer, spreekt ze liefdevol over de rol van haar gezin, familie en vrienden als medeveroorzaker van haar ziekte.

Er is de laatste jaren veel geschreven over burn-out en depressie. In de media vertellen beroemdheden over hun problemen en genezing zonder echt te laten zien wat het inhoudt om depressief te zijn. Inger laat dat in dit boek wel zien, de moeizame weg die lang niet altijd naar beterschap leidt, die slachtoffers eist en verlies kent. Zij stoelt haar kennis op literatuur en wetenschap en zorgt daarmee voor een degelijk fundament.

Een boek voor mensen die getroffen zijn door depressie en/of burn-out maar zeker ook voor iedereen die zich wel eens gestresst voelt; eigenlijk dus voor iedereen.

Inschrijven nieuwsbrief