Banner trap
< terug naar

Buiten westen – het nieuwe bouwen in de Stedendriehoek

In het boek staan mooie voorbeelden van wat opdrachtgevers en architecten tot stand hebben gebracht in de afgelopen tien á vijftien jaar. Op een drietal projecten in Apeldoorn (Achmea Campus), Deventer (gasfabriekterrein) en Zutphen (woonwijk Noorderhaven) – steden die centraal liggen in de regio – wordt ingezoomd. Die projecten hebben allen het kenmerk transformatie met speciale aandacht voor bijzondere architectuur en duurzaamheid.

De regio Stedendriehoek die ook wel Cleantechregio wordt genoemd, heeft duidelijk potentie. Het biedt een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. De steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen het hart, Lochem, Brummen, Voorst, Epe en Heerde liggen daar omheen en hebben meer een landelijk karakter.

In de Stedendriehoek is ruimte voor ontwikkeling en innovatie. En vaak gaat ontwikkeling samen met mooie architectuur. Architectuur is een product van de tijd waarin ze tot stand komt. Transformatie van bestaande locaties en panden is prima te combineren met nieuwe architectuur zo blijkt.

Het boek is in opdracht van de Bouwsociëteit Stedendriehoek gemaakt. Dit is een netwerkorganisatie van mensen die actief zijn in architectuur, projectontwikkeling, bouw en aanverwante sectoren. Het leggen van contacten en initiëren van samenwerking tussen professionals is het doel van dit netwerk.

Inschrijven nieuwsbrief