Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Lena over Hard land

Missouri, 1985. Hard Land, de nieuwe grote roman van de Duitse schrijver Benedict Wells gaat over de vijftienjarige Sam, een buitenbeentje. Zijn moeder is ziek en met zijn werkloze vader kan hij maar moeilijk praten. Wanneer Sam in de zomervakantie gaat werken bij een oude bioscoop breken gelukkigere tijden aan. Hij maakt vrienden, hoort eindelijk ergens bij en wordt voor het eerst verliefd.

De manier waarop Sam opgroeit, is niet te vergelijken met mijn eigen jeugd. Maar na het lezen van dit boek lijkt het haast of sommige van de beschreven momenten onderdeel van mijn eigen herinneringen zijn geworden. Voor mij is deze tijd nog maar pas geleden en zo merkte ik dat Benedict Wells de essentie en onzekerheden van het volwassen worden aan de hand van Sams verhaal heel goed op papier heeft gezet. Terwijl Sam zichzelf ontwikkelt en zijn eigen identiteit probeert te vinden leren wij hem als lezer ook steeds beter kennen.

Hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer het me beviel. Dit verhaal liet me weer eens inzien dat ietwat eigenaardige mensen, als je even bij ze stilstaat, toch echt ‘liebenswert’ kunnen zijn.

Ik heb zelf dit boek in de originele taal gelezen. De Nederlandse vertaling verscheen onder dezelfde titel.

Inschrijven nieuwsbrief