Slider
< terug naar favorieten

Jacinthe over Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Ooit zag ik door de telescoop van een klasgenootje Saturnus: niet meer dan een erwtje met een ringetje eromheen, maar toch. Vervuld van een diep ontzag voor het heelal ging ik naar huis.

Wie Het mysterie van niks en oneindig veel snot – het derde boek in de non-fictie reeks van Jan Paul Schutten en Floor Rieder – leest, wordt onmiddellijk door eenzelfde soort verwondering bevangen. Niet voor niets geldt Schutten in kinderboekenland als de koning van de non-fictie. Met een aanstekelijke vrolijkheid – als je lievelingsleraar die ineens bij je aan de keukentafel zit- behandelt hij de alleringewikkeldste vraagstukken uit de natuur- en sterrenkunde. Donkere materie, tijdreizen, quantumdeeltjes (‘raarheidsniveau matig’), geen fenomeen zo vreemd of Schutten weet het met raak gekozen voorbeelden inzichtelijk te maken, daarbij geholpen door de vindingrijke illustraties en stripverhaaltjes vol grapjes van Floor Rieder. Net als de eerdere delen is dit boek schitterend uitgegeven (linnen rug, goud op snee); heerlijk om steeds opnieuw te lezen en te bekijken.

Leeftijd vanaf 10 jaar.

Jacinthe studeerde Franse taal- en letterkunde en werkte als vertaalster, onder meer bij het ministerie van Defensie. Na een verblijf van twee jaar in Italië kwam ze te werken in een boekhandel in Drenthe en vervolgens in Zutphen. Met twee jonge dochters zit ze thuis volop in de kinderboeken.

Inschrijven nieuwsbrief