Banner trap
< terug naar favorieten

Anna over Eén. Pan, plaat, planeet van Anna Jones

Gemiddeld wordt er uit ieder kookboek twee keer gekookt. Met Eén. Pan, plaat, planeet van de Britse Anna Jones had ik dat gemiddelde al na een week overschreden. Een mooi vormgegeven boek met recepten die er heerlijk uitzien, uit ingrediënten bestaan die je in iedere supermarkt kunt vinden (geen Ottolenghi-praktijken dus, met eindeloze zoektochten naar Urfa-chilivlokken of geelwortelpoeder) en in een oogwenk op tafel staan.

Alle gerechten zijn vegetarisch, met volop veganistische suggesties, tips om verspilling tegen te gaan (vries eens overgebleven chilipepers of stukken gember in), en aandacht voor duurzaamheid.

Ik maakte tot nu toe onder andere een ovenschotel met citroen, asperges en parelcouscous, shakshuka met tuinbonen en groene kruiden, sobanoedels met limoen en dubbele gember, en blader regelmatig watertandend door het boek, op zoek naar nieuwe inspiratie. Het zijn recepten die echt iedereen kan maken, en waar je van blijft dooreten.

Anna Krans groeide op tussen de boeken, werkte als scholier bij Van Someren & Ten Bosch en studeerde Spaans en Europese studies. Tegenwoordig is ze verantwoordelijk voor de verkoop bij uitgeverij Van Oorschot, werkt ze als freelance redacteur voor diverse uitgeverijen en is ze één dag in de week boekverkoper in onze winkel.

Inschrijven nieuwsbrief