Slider

Agenda

Sjeng Scheijen over De avant-gardisten

25 september 2019 / 19.30 – 21.30 uur / Kerkhof 16 Uitverkocht

Sjeng Scheijen is slavist en specialist op het gebied van de Russische kunst van de vroege twintigste eeuw. In zijn veelgeprezen boek De avant-gardisten vertelt hij de geschiedenis van radicale kunstenaars als Kazimir Malevitsj en Vladimir Tatlin, die na de Revolutie hele binnensteden transformeerden met hun verbijsterende kunst. Scheijen baseert zijn opzienbarende verhaal op een ongekende hoeveelheid brieven, dagboeken en herinneringen.

Lees verder
Sjeng Scheijen over <span>De avant-gardisten</span>Sjeng Scheijen over <span>De avant-gardisten</span>

Kinderboekenweek met Wouter van Reek

2 oktober 2019 / 15.00 – 16.00 uur / Bibliotheek Zutphen

Illustrator en prentenboekenmaker Wouter van Reek geeft ter ere van de Kinderboekenweek een workshop over zijn nieuwste boek Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Daarbij vertelt hij hoe je zelf net zulke onmogelijke figuren kunt tekenen als deze wereldberoemde kunstenaar. Van Reek maakte talloze animaties voor Sesamstraat en Villa Achterwerk en is bovenal bekend als de geestelijke vader van Keepvogel, de doodgewone superheld die alles zelf doet, en zijn hond Tungsten.

Lees verder
Kinderboekenweek met Wouter van ReekKinderboekenweek met Wouter van Reek

Jubileumavond

17 oktober 2019 / 20.00 uur / Coehoornsingel 1 Uitverkocht

In 1844 begon Albert van Someren een boekhandel in de Turfstraat te Zutphen.
175 jaar later staat de zaak nog altijd als een huis.
Dat gaan we vieren, met dichters, schrijvers, muzikanten, uitgevers, boekhandelaren en lezers.
En hoe!

Op het programma staan: H.C. ten Berge, Jaap Blonk, Adriaan van Dis, Radna Fabias, Maxime Garcia Diaz, Oleg Lysenko, Neeltje Maria Min, A.L. Snijders en Eric Vaarzon Morel. De presentatie is in handen van onze stadsdichters Merel Hubatka en Otteline van Panthaleon van Eck.

Lees verder
JubileumavondJubileumavond

Huib Modderkolk over de oorlog die niemand ziet

13 november 2019 / 20.00 – 21.30 uur / Coehoornsingel 1

Het digitale tijdperk biedt ons allerlei gemakken: de smartwatch controleert je hartslag en de slimme meter houdt je energieverbruik bij. Maar wat als diezelfde apparaten onze gedragspatronen minutieus vastleggen? Als de staat het internet gebruikt om ons steeds meer te controleren, bespioneren en beïnvloeden? In Het is oorlog maar niemand die het ziet onderzoekt bekroond journalist Huib Modderkolk de keerzijde van het internet. Wat betekent het voor onze veiligheid als een vijandelijke mogendheid de stroom uit kan zetten?

Lees verder
Huib Modderkolk over de oorlog die niemand zietHuib Modderkolk over de oorlog die niemand ziet

Maarten Prak over Stadsburgers

27 november 2019 / 20.00 – 21.30 uur / Coehoornsingel 1

Tijdens de Franse Revolutie grepen burgers de macht en legden zo de basis voor onze moderne democratie. Of zat het anders? In Stadsburgers (verschijnt november) presenteert Maarten Prak, hoogleraar economische en sociale geschiedenis, een prikkelende nieuwe visie. Hij laat zien hoe de rol van ‘gewone mensen’ in de politiek systematisch wordt onderschat en hoe organisaties als gilden, buurtverenigingen en schutterijen hebben bijgedragen aan het vormgeven van lokale en staatspolitiek.

Lees verder
Maarten Prak over <span>Stadsburgers</span>Maarten Prak over <span>Stadsburgers</span>

Inschrijven nieuwsbrief