Slider

Agenda

Jubileumavond

17 oktober 2019 / 20.00 uur / Coehoornsingel 1 Uitverkocht

In 1844 begon Albert van Someren een boekhandel in de Turfstraat te Zutphen.
175 jaar later staat de zaak nog altijd als een huis.
Dat gaan we vieren, met dichters, schrijvers, muzikanten, uitgevers, boekhandelaren en lezers.
En hoe!

Op het programma staan: H.C. ten Berge, Jaap Blonk, Adriaan van Dis, Radna Fabias, Maxime Garcia Diaz, Oleg Lysenko, Neeltje Maria Min, A.L. Snijders en Eric Vaarzon Morel. De presentatie is in handen van onze stadsdichters Merel Hubatka en Otteline van Panthaleon van Eck.

Lees verder
JubileumavondJubileumavond

Huib Modderkolk over de oorlog die niemand ziet

13 november 2019 / 20.00 – 21.30 uur / Coehoornsingel 1

Het digitale tijdperk biedt ons allerlei gemakken: de smartwatch controleert je hartslag en de slimme meter houdt je energieverbruik bij. Maar wat als diezelfde apparaten onze gedragspatronen minutieus vastleggen? Als de staat het internet gebruikt om ons steeds meer te controleren, bespioneren en beïnvloeden? In Het is oorlog maar niemand die het ziet onderzoekt bekroond journalist Huib Modderkolk de keerzijde van het internet. Wat betekent het voor onze veiligheid als een vijandelijke mogendheid de stroom uit kan zetten?

Lees verder
Huib Modderkolk over de oorlog die niemand zietHuib Modderkolk over de oorlog die niemand ziet

Maarten Prak over Stadsburgers

27 november 2019 / 20.00 – 21.30 uur / Coehoornsingel 1

Tijdens de Franse Revolutie grepen burgers de macht en legden zo de basis voor onze moderne democratie. Of zat het anders? In Stadsburgers (verschijnt november) presenteert Maarten Prak, hoogleraar economische en sociale geschiedenis, een prikkelende nieuwe visie. Hij laat zien hoe de rol van ‘gewone mensen’ in de politiek systematisch wordt onderschat en hoe organisaties als gilden, buurtverenigingen en schutterijen hebben bijgedragen aan het vormgeven van lokale en staatspolitiek.

Lees verder
Maarten Prak over <span>Stadsburgers</span>Maarten Prak over <span>Stadsburgers</span>

Inschrijven nieuwsbrief